úterý 23. května 2017

Nedělní výlet: Hrad Kost

Neděle jsou vzácné. Na každou neděli se můžeme těšit. Každou neděli máme tátu doma. :)
A tak, když už konečně začalo léto a my se zbavili nosní odsávačky, jsme si vyrazili. Hurá na výlet!

 
     Autem jsme se dostali do Sobotky (Český ráj), zaparkovali na náměstí a dali se po žluté směr hrad Kost. Trasu jsem měla z domova nastudovanou, mapu v mobilu, hned na náměstí ukazatele, pohodička.

     První výšlap, druhý výšlap, výhledy.. a zjistili jsme, že sice jdeme správně po žluté, ale z druhé strany. Tudy jsme se měli vracet. :D Tolik k mému orientačnímu smyslu. Nakonec jsme ale zjistili, že ještěže tak! Druhá strana, kterou jsme se pak vraceli, byla nekonečně dlouhá a nudná ulice (což už na konci nevadilo). Tady byl začátek přece jen romantičtější.



Pohled na zámek Humprecht
Pohled na zámek Humprecht
V dálce Trosky


Po těch loukách jsme šli úplně sami. Vůbec nikoho jsme nepotkali. Příroda. Byla to nádhera. Takových  bylo zhruba 5km na hrad Kost.


     Když jsme hrad viděli z dálky, přišel nám nějaký malý. Chyba. Je opravdu impozantní, jen se k němu nejde do kopce (tak to tedy znám já :D ), ale z kopce. Hrad vlastně stojí v ďolíku. S malou to ještě není na návštěvu interiérů, okoukli jsme hrad zvenku a jelikož byl čas oběda.. 

Hrad Kost
Hrad Kost
Hrad Kost



     Pak přišla další pecka. Jídlo stálo za to. A to je jídlo často kámen úrazu, protože můj muž je kuchař, skvělý kuchař, a já už jsem tím pádem rozmazlená. :D A malá, ta je gurmán po tátovi. :) Občerstvení hned u hradu nabízí v prvních dveřích klasiku (svíčková, ovocné knedlíky), u okýnka nápoje a pak až úplně vzadu (šli jsme přímo za nosem) gril a udírnu. Jasná volba. Burger Rocky Balboa a uzená kachní prsa. Nejvíc. K tomu Kostecké pivo (na malých pivovarech taky ujíždíme). Spousta možností pro děti. Všude jsou rozmístěna vyřezávaná dřevěná zvířata. Děti si můžou zahrát kuličky, curling, kuželky, dámu s kameny. 

S plnými břichy pokračujeme dál.

     Pod hradem jsme se chvíli zdrželi ve skalních úkrytech a pak už nás vítala naučná stezka Plakánek. Údolí krásné, lidí podstatně více oproti předchozí nule. Před námi 6km po žluté zpět do Sobotky .

Údolí Plakánek
Údolí Plakánek
Údolí Plakánek
Údolí Plakánek



     Jen takovéhle neděle prosím. :)







Žádné komentáře:

Okomentovat

Hlavně nepropadat panice

     Minulé léto jsme završili nádhernou dovolenou v Rakousku a od té doby už to jelo.